Spacer Kumaş

Spacer Kumaş Nedir?

Spacer kumaş kullanılan alana nefes alma özelliği katan ve şık bir görüntüye sahip olan bir kumaş türüdür. Piyasada sandviç kumaş, boşluklu kumaş gibi farklı isimlerle anılan; fakat uluslararası literatürdeki adıyla spacer kumaş, interlok makinelerinde double-face tekniğiyle oluşturulan iki farklı yüzeyin monofilament iplikle birbirine bağlanmasıyla üretilmektedir.

Spacer kumaşların üst ve iç giyimde de kullanılmaya başlanması ile yeni bir pazar oluşmaya başlamıştır. Spacer kumaşlar nefes alabilen özelliğe sahip olup, başlıca kulanım alanı olarak özellikle yataklarda kullanılmaktadır. Başta yatak yüzeyi olmak üzere, yatak yan bordürleri ve yatak kılıf iç yüzeylerinde de kullanılmaktadır. Yatak kenarlarına ileri derecede hava dolaşımı sağlar. Uyku esnasında terlemeyi azaltır. Vücudun fazla ısısını ve nemini dışarı atmaya yardımcı olur. Yataktaki sıcaklığın ve nemin yükselmesine engel olarak bakteri ve mite gibi mikroorganizmaların oluşumunu engeller. Yatağınızın hijyenik ve konforlu olmasını sağlar. Spacer kumaş uyurken vücuda uygulanan basıncı azaltır ve rahat bir uyku imkanı sağlar. Yatak yarası (Decubitus ulcer) hastalığını önler.

Spacer kumaş kullanım alanları

Yatak ve yatak kenarları, Yastık Kılıf, Yan yatak bordürleri, Koltuk, Otomobil koltukları, Motosiklet koltukları, Spor ayakkabılar, Tıbbi uygulamalar.

Spacer kumaş özellikleri

– Su geçirmez, terletmez.
– Isıyı dengede tutar.
– Esnektir.
– Sağlıklı bir yapıdadır.

Spacer kumaşının avantajları

– Rahat bir uyku sağlar,
– Terleme ve sıcağı önleme,
– Hastalıklardan ve bakterilerden korunma.
Menü